ONSDAG 20 MARS

Föreningens årsmöte har nu ägt rum.


Handlingar: Föredragningslista - Verksamhetsberättelse

Kulturpriset 2024 utdelades i samband med årsmötet

Stacks Image 248
Kulturpriset 2024 utdelas till Engelholm Marching Band för mer än ett 40-årigt målmedvetet, oförtröttligt arbete att med entusiasm och idérikedom utbilda ungdomar i musikens värld med särskild fokus på figurativ marsch.
Engelholm Marching Band har med skickliga ledare och en aktiv föräldraförening både utvecklat musikformen och verkat för att intressera unga människor för den.
Orkestern har vid flertalet tillfällen under åren, särskilt genom sina lördagskonserter på Stortorget, glatt många människor här i Ängelholm. Den har också "satt Ängelholm på kartan" genom deltagande i åtskilliga Tattoo-evenemang runt om i Sverige och senast genom att sommaren 2023 vinna en guldmedalj i Concert Band och en bronsmedalj i Drum Line Battle vid World Championships i West Virginia, USA.

Engelholm Marching Band belönas för en kulturell insats av ovanligt slag.

Medlemskap i Kultursällskapet


Kultursällskapet är en ideell förening, som startades i Ängelholm 1988. Sällskapets tre ben är offentliga föreläsningar och kammarkonserter samt resor för medlemmarna till nära och fjärran mål. MEDLEMSAVGIFTEN är 75 kronor per år. I denna ingår säsongsprogrammet två gånger om året per post, rabatt på alla entréer till föredrag och konserter och rätt att deltaga i våra resor och utflykter. Avgiften betalas till vårt plusgiro 41 52 02 – 1. Obs! Ange noga namn på medlem/medlemmar, adress, telefonnummer och e-post.
Har du frågor - välkommen kontakta oss via styrelsen@kultursallskapet.com.

GDPR
Genom att betala medlemsavgiften godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR, Dataskyddsförordningen. Syftet med att lagra dina personuppgifter är att vi vill kunna kontakta dig via brev, e-post och telefon, för att informera om Kultursällskapets verksamhet.
Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till annan part. Personuppgifterna sparas så länge du är medlem i Kultursällskapet i Ängelholm och därefter ett år. Personuppgiftsansvarig är föreningens kassör.

Biljetter

Förköpsbiljetter finns hos Akademibokhandeln/Killbergs i Ängelholm. Förköpsavgift 15 kr.
Överblivna biljetter säljes aktuell dag från klockan kl. 17.30 (obs! ny tid) vid entrén till bibliotekets hörsal. Där gäller endast kontant betalning eller Swish.

Medlemmar i Kultursällskapet
Icke medlemmar
Skolungdom
Föreläsningar
80 kr
100 kr
Gratis
Konserter
160 kr
180 kr
Gratis
För konserten den 14 februari gäller enhetligt pris: Vuxna 100 kr. Barn/skolungdom: Fri entré.

Lokal och tillgänglighet

Föreläsningar och konserter äger rum i stadsbibliotekets hörsal där hörslinga och plats för rullstol finns. Styrelseledamot assisterar vid behov.
P-platser finns under stadsbiblioteket och på gatorna runt om. Hiss från bibliotekets entréplan.

Stacks Image 200

Else Ekblom, Kultursällskapets förra ordförande och grundare, har förärats en plats i Ängelholms Walk of Fame för sitt brinnande engagemang och djupa kunskap om konst och kultur och för sin stora betydelse för Kultursällskapets framväxt.
Föreningen gratulerar till den väldigt välförtjänta utmärkelsen.

Påminnelse

om våra arrangemang, eller annan information, kan du få till din e-post. Fyll i formuläret nedan.
Får du inte våra påminnelser, trots att du anmält dig, hittar du dem antagligen i skräpposten. Hämta hem mejlet, tryck på inte skräppost, och du får meddelandena framgent.
Fyll i epost, förnamn och efternamn så får du påminnelse om våra evenemang
* måste ifyllas

Du kan uppdatera/ändra dina uppgifter eller avsluta din prenumeration på länkar i påminnelsemejlen.
Stacks Image 136