Vårens konsertserie är slut

VIKTIGT!


Ser du inte den uppdaterade hemsidan? Eller är osäker på om det är den aktuella?
Då kan du behöva rensa cacheminnet i din webbläsare - osäker på hur man gör? Klicka på UPPDATERA!

Vi hälsar er välkomna tillbaka i september


Kärlekens förvandlingar


Vi blåser igång årets kammarkonserter med en av världens bästa brassensembler som gäster! Stockholms Chamber Brass (SCB) grundades 1988 och startskottet blev ett första pris vid den internationella tävlingen för brasskvintetter i Narbonne. Sedan dess har ensemblen turnerat i ett trettiotal länder. Vi får lyssna till Urban Agnas och Tom Poulson på trumpet, Annamia Larsson, valthorn, Jonas Bylund, trombon och Dirk Hirthe, tuba. Gruppen har under åren spelat in sex kritikerrosade album och ensemblen har regelbundet beställt nya verk av såväl etablerade som unga tonsättare.

Stacks Image 879

Stockholm Chamber Brass
29 januari

Unga norsk-svenska supercellisten Amalie Stalheim är efterlängtat åter hos oss. Tillsammans med Musica Vitae öppnar man med ryske Anton Arenskijs klassiska stilsäkra variationer över en sång av Tjajkovskij. Sedan går Amalie i dialog med orkestern i brittisk-bulgariska Dobrinka Tabakovas Cellokonsert. Räkna med envist rytmiska passager som varvas med stillestånd. Efter pausen följer Edvard Griegs enda stråkkvartett, där tonsättaren väver virvlande variationer över ett par vackra sångslingor.
Stacks Image 888

Musica Vitae/Amalie Stalheim
11 februari


Aftonens unga, dynamiska pianosolist och kompositör föddes 1997 i Odessa och där avlade hon också sin masterexamen. När staden bombades av ryssarna i februari 2022 flydde Polina till Sverige. Redan i april samma år gav hon en konsert på Gotland. Polina kommer att bjuda på klassiker som Beethoven, Rachmaninov, Stravinskij och Debussy, men också nutida musik med fokus på kvinnliga och ukrainska tonsättare. Kanske får vi också åka med i några vibrerande improvisationer.
Stacks Image 899

Polina Pohozha, piano
13 mars

Denna kväll förvandlas hörsalen till sällskapsrummet i ett borgerligt musikanthem under tidiga 1800-talet. Musikvärlden har först på senare tid förstått att av de två komponerande syskonen Fanny och Felix Mendelssohn var storasyster den mest begåvade. Hon blev dessutom den tacksamme Felix tidiga mentor. Att publicera var inte aktuellt – en kvinna på den tiden fick endast njuta av eller i någon mån utöva musik.
”För dig ska musiken bara vara ett smycke” är titeln på den biografi om Fanny Mendelssohn som Ellinor Skagegård skrivit och läser ur.
Välkomna att slå er ner i Empire-soffan för att njuta eleganta senklassiska toner.
Stacks Image 913

Musikalisk salong
9 april


Romeo och Julia
Vi är glada att även denna konsertsäsong få ta del av Ängelholms Kulturskolas arbete. På denna konsert möter vi Ensemble 1600, kulturskolans ensemble med inriktning på tidig musik. Ensemblen består av sång, stråk och blås, men för att genomföra årets stora projekt, som är att deltaga vid Medeltidsveckan i Visby kommande sommar med föreställningen Romeo och Julia, har man valt att utöka ensemblen med slagverk och gitarr.

OBS! Denna föreställning kräver en större scen än vad som finns i hörsalen, därför är konserten flyttad till Nyhemsskolans aula. OBS!
Stacks Image 922

Ängelholms Kulturskola Ensemble 1600
22 april


Är du medlem och vill ha påminnelse till din epost om våra evenemang eller information om programändringar m.m Klicka »

Stacks Image 94
Stacks Image 600